Vem kan stoppa kriget i Libanon?

Jag träffade av en slump några av mina arabiska vänner igår när jag var ute för att handla lite frukt. Två av dem är libaneser... Våra samtal handlade om kriget i Libanon, om Israels agression och den oenigheten bland dem arabiska ledare. Jag ställde frågor om deras släktingar och hur dem har det. Jag fick lugnande besked, men deras oro var stor.  D som hade planerat att åka hem på semester i augusti, är  fortfarande fast besluten att åka. Ingen kan stoppa mig från att åka hem, sa han.  R var väldigt upprörd över att ett land som Israel tycks ta sig rätten att bomba sönder ett helt land som Libanon för att frita två kidnappade soldater, utan att omvärlden  reagerar. Hon anklagade dem arabiska ledare för feghet, för att dem inte har vågat agera modigt mot Israels agression . Det hade räckt med att kalla hem sina ambassadörer som en liten gest, men inte ens det klarade dem av, sa hon. Det är hemskt att alla libaneser måste straffas, och ingen vågar stoppa detta krig, sa hon.

Båda mina vänner ä kristna libaneser. Jag frågade dem om hur Hizbollahs agerande uppfattas bland dem andra libanesiska  grupperna. De svarade: vi står alla bakom Hizbollah efter vad Israel har gjort mot Libanon och libaneserna, den som inte gör det bland oss, är förrädare.

Jag avslutade vårt samtal med min förhoppning att få ett slut på kriget, då svarade R: Vem kan stoppa kriget i Libanon? Vem? Vem?

Jag sa hejdå och gick vidare. Jag kommer hem, sätter på TV för att följa dem libanesiska nyheterna på LBC, det meddelas att toppmötet med dem arabiska utrikesministrarna i Kairo kom fram till att fredsförsöken är död och att nu måste man tilbaka till säkerhetsrådet  för att försöka finna en lösning.. ...............under tiden bombas Libanon, människor dör , och regionen närmar sig ett steg mot ett nytt regionalt krig. Vem kan stoppa detta vansinne? Vem? Eller vilka?????????????????????????

Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits