Tiden springer fort.........(så säger man på arabiska)

Mitt barnbarn nr 1 har börjat skolan. Tänk att tiden går så fort! Grattis L och lycka till.

Mormor

Det finaste med det här uppdraget!

Jag knackade dörr förra veckan, ni vet, valarbetade. Det är sånt som vi gräsrötter sysslar med till och från under mandatperioden, inte bara när det är val. För mig är det ett förmån att få träffa, lyssna och prata med människor. Det är det finaste med det här uppdraget, mötet med människor, att få lyssna och samtala med andra, att dela sorg och glädje. Prata om sånt som oroar, glädjer både dig och mig. Samtalen handlar oftast om barnen, små och stora. Men även om gamla föräldrar....Människorna jag möter är oftast vänliga, ibland blir jag bjuden på en kopp kaffe och mycket sällan möter jag en ilsken blick.    

FN och Iran

Jag är bekymrad över hur FN:s säkerhetsrådet kommer att agera när det gäller Irans framtida kärnvapen.
Efter de stora prövningar som FN har ställt inför, känner jag en stark oro över hur man kommer att agera vad gäller Iran.  Måtte FN:s säkerhetsrådet med  USA och EU agerar ansvarsfullt denna gång!  

HÄR HAR VI DE GAMLA MODERATERNA!

Jag läste dagens tidningar efter att ha följt M ledares tal igår i Vaxholm på dem olika nyhetsinslagen och äntligen avslöjas M att det är samma gamla parti,  fast det är en  yngre partiledare som står vid rodret. Vägen är densamma, vägen till dom stora skattesänkningar, med förbättringar och försämringar. Förbättringar för alla starka, friska, rika. Försämringar för alla svaga, sjuka med vanliga inkomster..  Ledarsidan på  Aftonbladet  den 13 augusti:.

  "I sitt sommartal på hamntorget i det moderatstyrda Vaxholm lovade han väljarna att moderaterna ska snabba på alliansens skattesänkningar. Sänkta inkomstskatter med 45 miljarder redan nästa år. Då applåderade borgarna på det fullpackade torget.
  År 2008 vill moderaterna gå vidare och sänka inkomstskatterna med 8 miljarder och i steg tre halvera statsskatten med 4–5 miljarder. Dessutom ska arbetsgivaravgifterna sänkas med 7 miljarder för nya ungdomsjobb. Nyss enades alliansen om slopad statlig fastighetsskatt på nära 30 miljarder"

45+30= 75 miljarder plus alla andra försämringarna som M och alliansen har annonserat för alla sjuka, mamma, pappalediga, arbetslösa, mfl och mm...  Det betyder skattesänkningar med 250 miljarder kronor. Var femte skattekrona ska bort. Med andra ord var femte äldreboende, var femte barnskötare och var femte undersköterska. Listan kan göras oändligt lång. För sänkt skatt kostar – välfärd och jobb. .  

Ska det aldrig ta slut?

Det är med sorg i hjärtat jag följer hur Libanon bombas, människor dör medan andra blir flyktingar i sitt eget land. Och palestinierna glöms bort, bara under juli dödades 151 civila.  Just nu pågår intensiva förhandlingar i FN,. Det tragiska  är att ansträngingarna som görs liknar "brandkårsuttryckningar". Man gör aldrig något radikalt för att lösa Mellanösternkonflikten en gång för alla, så att israeler och araber kan leva i fred och samexistens. Roten till allt som händer, är den israeliska-palestinska konflikten. Stormakten USA saknar helt vilja att lösa den. USA  vill ha konflikten levande för att den ska uttnyttjas internt när det är val,  dessutom har USA  egna syften och planer som är kända och okända för omvårdet. EU:s roll med Storbritannien som är lierad med USA är uppenbarligen en splittrad och försvagad roll..
Arabledarna  förmådde inte att  lösa konflikten militärt  men inte heller politiskt. Det sägs att en del ledare uttnyttjar konflikten för att  folket ska ha annat att tänka på. Därför, de enda som har något riktigt att vinna på en fredlig lösning som är rättivs för båda parterna är  israeler och palestinier.  ......därför är lösningen nära men ändå långt borta.

hits